Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Përgatitja e fëmijës dhe shkollimi – Aleksandër Bojaxhi

800L

ISBN : 978 – 99943 – 1 – 500 – 0
Faqe : 264
Formati : 16.5 x 23 cm

 

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Ky libër u drejtohet në radhë të parë prindërve. Njëkohësisht ka vlera edhe për mësuesit dhe studentët e shkollave të profilit të mësuesisë. Nëse jeni prind dhe keni marrë këtë libër në dorë, ju keni marrë diçka që ju duhet për të ngritur nivelin e aftësive përtej përvojës që keni për kujdesin që duhet të tregoni për përgatitjen e fëmijës për të pasur sukses gjatë mësimit në shkollë. Mësuesit do të kenë mundësi të njohin e të zbatojnë më mirë mjeshtërinë e mësimdhënies dhe të edukimit, kur kanë njohuri më të plota për përgatitjen e nxënësit për mësimet e radhës.

“…Sigurojini fëmijës vend studimi të qetë e sa më të rehatshëm, mundësi që të lëvizë nëpër shtëpi për pushime të shkurtra, mundësi të dalë në natyrë për ushtrime me kohë të zgjatur, si dhe hapësirë për të vrapuar e për të luajtur. Mundësoni që për çdo ditë, të paktën 30 minuta fëmija të luajë në natyrë dhe gjatë fundjavës sa më gjatë që ta shihni të arsyeshme…”

Aleksandër S. Bojaxhi ka lindur në Tiranë më 20 tetor 1943.  Shkollimin e parë e ka kryer në vendlindje dhe është diplomuar në Universitetin e Tiranës, dega fizikë në vitin 1965.  Ka punuar si mësues, kryesisht i lëndës së matematikës, në shkolla parauniversitare në vise të ndryshme: Patos, Krrabë, Kamëz e Tiranë, deri në vitin 1992.
Krahas mësimdhënies, gjatë periudhës 1983-1992 ka punuar pranë “Shtëpisë Mësuesi” për probleme të ndryshme të planifikimit e statistikës të Seksionit të Arsimit për qytetin dhe rrethin e Tiranës.
Në vitin 1992 emigroi në ShBA ku punoi si mësues i matematikës në shkolla të mesme e 8-vjeçare (në këtë të fundit si mësues i nxënësve të përzgjedhur e me dhunti në matematikë dhe shkencat natyrore).
Në ShBA, krahas mësuesisë, ndoqi edhe kolegje të ndryshme me synimin për një edukim Perëndimor. Më 1999 u diplomua me titullin “Master of Education” nga Towson University i shtetit Maryland.
Gjatë viteve të fundit ka botuar disa studime në fushën e arsimit, në veçanti, dhe të edukimit, në përgjithësi, si: “Disiplina në klasën mësimore”, “Prindi, mësuesi më i parë e më jetëgjatë i fëmijës”, si dhe artikuj e studime po të kësaj fushe.
Hobi i Aleksandrit është natyra, në veçanti ushtrimi i sportit të alpinizmit. Nuk kanë munguar shkrimet e tij në këtë sport dhe kohët e fundit ka botuar punimet: “Nëpër Bjeshkët e Namuna”, “Argëtime në Natyrë” dhe “Histori të Aventurave Alpinistike”.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Përgatitja e fëmijës dhe shkollimi – Aleksandër Bojaxhi”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *