Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Jonlinda Hada – “Mbrojtja e minoriteteve dhe trajtimi i tyre në Republikën e Shqipërisë”

Author:

600L

Lloji: Studim

Botimet Toena

ISBN: 978-9928-4291-1-7

Formati: 14×20 cm

Faqe: 232

 

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

“Libri i Jonlinda Hadës është një përpjekje serioze për elaborimin më tej të të drejtave dhe gjendjes së minoriteteve dhe pakicave në Shqipëri. Analiza dhe puna sistemore e saj, rreken me sukses të ndriçojnë sa më shumë skenën mjaft të ndërlikuar teorike dhe praktike të këtij personazhi të rëndësishëm botëror që quhet ‘pakicë dhe minoritet’, rrugë që, gjithsesi, ngelet e përpjetë për shkak të korrenteve nacionale që ende turbullojnë pamjet.”

Ilirian Zhupa
Diplomat, shkrimtar

“Hada në këtë libër trajton në mënyrë realiste dhe objektive, përtej perceptimit që ekziston kudo për minoritetet, një prej çështjeve më evazive dhe më të debatuarat në kohët moderne. Jonlinda shkon përtej imazhit për pakicat në Shqipëri, duke shpalosur me kujdes e mjeshtëri, mbështetur në shumë burime, gjendjen reale të tyre, nëpërmjet zbërthimit të kësaj çështjeje, jo vetëm në dimensionin historik dhe legal të saj, por edhe brenda teorive të ndryshme të shkencave politike dhe marrëdhënieve ndërkombëtare.”

Prof. dr. Tonin Gjuraj
Rektor në Universitetin Europian të Tiranës

“Një libër që, teksa e lexon, të krijon hartën e një kulture të tërë të historisë, gjuhës, gjeografisë, folklorit, ligjeve, diskriminimit, integrimit, shembujve të suksesit etj. Hada është një studiuese e re që duhet lexuar.”

Prof. dr. Mariana Semini (Tutulani)
Shkolla e Magjistraturës

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Jonlinda Hada – “Mbrojtja e minoriteteve dhe trajtimi i tyre në Republikën e Shqipërisë””

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *