Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Fjalori i shqipes së sotme

6,000L

Faqe: 1600
Formati: 18 x 24 cm
ISBN: 99927-1-607-X

Kategoria
Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Fjalori i shqipes së sotme është fjalori më i madh shqip-shqip i botuar deri më sot. Ky fjalor është hartuar duke u mbështetur te “Fjalori…” i 1980-ës, ripunuar dhe përditësuar. Përmban rreth 35 000 fjalë, 7 000 njësi frazeologjike dhe mbi 100 000 kuptime, pra, leksiku aktiv i shqipes së sotme dhe një pjesë e rëndësishme e leksikut pasiv.

Fjalët në fjalor janë të vendosura sipas rendit alfabetik, dhe sipas rendit të pjesëve të ligjëratës (emri, mbiemri, folja, ndajfolja…). Në të gjithë Fjalorin janë zbatuar rregullat e drejtshkrimit të miratuar në Kongresin e Drejtshkrimit të Gjuhës Shqipe (1972).

Fjalori është i pajisur me shpjegime për mënyrën e përdorimit, shkurtimet që janë përdorur, treguesin alfabetik dhe një pasqyrë gramatikore.

Ky fjalor është bashkëpunim i Akademisë së Shkencave, Institutit të Gjuhësisë dhe të Letërsisë dhe Shtëpisë Botuese Toena. Ai është tepër i nevojshëm për bibliotekat e familjeve tona.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Fjalori i shqipes së sotme”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *