Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Fjalor i proverbave

Author:

1,500L

Përktheu: Durim Taçe
ISBN: 978-99943-1-272-6
Formati: 16×23 cm
Faqe: 352

Kategoritë ,
Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Këtu proverbat janë renditur sipas tematikës dhe janë krahasuar me ato të gjuhës latine, nga ku e kanë përgjithësisht burimin, si edhe me format e ngjashme që hasen në gjuhën angleze. Nën një zë kryesor, janë mbledhur një sasi proverbash, prej të cilave përcaktohet ajo që është forma më përfaqësuese (ose edhe variante të saj të mundshme), si edhe një koment i shkurtër historiko-letrar.
Kush ka dëshirë të dijë se sa ka ndikuar gjuha e folur mbi gjuhën letrare, këtu do të gjejë shumë shprehje frazeologjike që do ta vërtetojnë më së miri këtë. Kur ka qenë e mundur, përkthimi është bërë duke ndjekur gjethet strukturore të proverbave shqipe, por kjo nuk ka qenë prirja e vetme. Është synuar edhe të paraqitet lëndë e re duke ruajtur fizionominë e kulturave nga vijnë proverbat.
Ky fjalor, si përkthim i një lënde që vjen nga një kulturë e gjerë evropiane, është një pasurim i botimeve të deritanishme në këtë fushë mbështetur mirëfilli në kulturën kombëtare shqiptare dhe krijon mundësinë e hetimit të përqasjeve dhe dallimeve me to.

 

 

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Fjalor i proverbave”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *