Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

FJALOR I FILOZOFISË – Ekrem Murtezai

Author:

3,000L

ISBN: 978 – 99943 – 1 – 259 – 7
Formati: 17×24 cm
Faqe: 548

 

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Në fjalor janë paraqitur e shpjeguar afro 2.000 koncepte apo nocione, shprehje e pohime (kryesisht në gjuhën latine) nga fushat e ndryshme të filozofisë.
(logjika, gnoseologjia, ontologjia, etika, estetika, antropologjia, aksiologjia, historia e filozofisë, etj.), si dhe nga fushat e tjera që kanë një afri më të madhe me filozofinë, siç janë psikologjia, sociologjia, politikologjia, jurisprudenca, teologjia, teoria e letërsisë, besimet fetare, etj. Secili koncept apo nocion, secila shprehje apo pohim është shpjeguar gjerësisht, në mënyrë që lexuesi të krijojë një përfytyrim sa më të qartë dhe të fitojë një njohuri sa më të saktë për domethënien dhe historinë e konceptit në fjalë. Siç shihet nga vetë teksti i fjalorit, çdo koncept filozofik, psikologjik, teologjik, sociologjik, etj., në gjuhën shqipe është shoqëruar (në kllapa) me termin gjegjës në gjuhën angleze, frënge, gjermane etj.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “FJALOR I FILOZOFISË – Ekrem Murtezai”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *