Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Fjalor fjalësh të rralla të gjuhës shqipe – Benedikt Dema

Author:

1,000L

ISBN: 99943 – 1 – 063 – 1
Formati: 14×20 cm
Faqe: 312

 

Kategoritë ,
Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Në veprën “Fjalor fjalësh të rralla të gjuhës shqipe” autori, At Benedikt Dema, gjatë punës së tij disavjeçare, është kujdesur që:
Fjalori të përmbajë edhe njësi leksikore që gjenden në “Fjalorin e gjuhës shqipe” të vitit 1954, por vetëm në rast se këto kanë kuptime të reja dhe vetëm për kuptimet e reja (kuptime shtesë).
Fjalori të përmbajë njësi leksikore, që gjenden në fjalorë të mëparshëm, përfshirë “Fjalorin e gjuhës shqipe” të vitit 1954, në rastin kur këto kanë kuptime që ndryshojnë nga përshkrimi leksikografik në këtë të fundit (kuptime ndryshe).
Fjalori të përmbajë gjithashtu një numër jo të vogël fjalësh të krijuara nga vetë hartuesi, autori, sidomos për kuptime terminologjike të disa fushave, ku ai ka punuar për një kohë të gjatë dhe ka studiuar, si botanika, zoologjia.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Fjalor fjalësh të rralla të gjuhës shqipe – Benedikt Dema”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *