Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Enciklopedi e shkencave të tokës

1,500L

 

ISBN : 978-99943-1-397-6
Formati : 16.5×23
Faqe : 624

 

Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Botimi i kësaj enciklopedie do të plotësojë një boshllëk shumë të madh në drejtim të aplikimit të metodave gjeografike-gjeomorfologjike dhe inxhinierike për qëllime praktike. Ky është botimi i parë dhe i vetëm i këtij lloji në vendin tonë, ku trajtohen bazat teorike dhe praktike të shkencave të tokës, njëkohësisht është dhe botimi i parë në fushën enciklopedike, që do të luajë një rol të madh edhe nga ana metodike për përgatitjen e specialistëve dhe kuadrove, gjeomorfologëve të karakterit inxhinierik dhe planifikuesve urbanë, që të jenë të aftë për të zgjidhur probleme praktike në fushën e ndërtimit, inxhinierisë lumore e detare, bujqësisë, urbanizimit, infrastrukturës dhe degëve të tjera të ekonomisë.

Kjo enciklopedi u dedikohet kryesisht studentëve universitarë të departamentit të inxhinierisë gjeologjike, detare, të ndërtimit dhe planifikimit të hapësirës urbane, arkitektëve si dhe shkencave të tjera biofizike të tokës, të cilat në përputhje me kërkesat e reja, janë duke kërkuar një kuptim të ri dhe bashkëkohor të këtij kompleksiteti dhe botës së sfiduar.

Parathënie

Përpjekja për të hartuar një Enciklopedi të shkencave të Tokës: për fushat “Gjeografi-Gjeomorfologji e Aplikuar, Mjedisi – Turizmi dhe Planifikimi Urban”, ka qenë për ne një dëshirë e hershme që na ka tërhequr për një kohë të gjatë me synimin për të plotësuar atë zbrazëti që është ndier deri më sot në fushën e studimit të shkencave të tokës por, edhe për vlerat e veçanta njohëse e formuese që ato kanë, sidomos për mësuesit e nxënësit e shkollave të mesme, pedagogët dhe studentët e shkollave të larta dhe për të gjitha shkencat e tjera biofizike.

Tani është bërë shumë emergjent botimi i një Enciklopedie të tillë në fushën e studimit të shkencave aplikative, për të kuptuar dhe konceptuar drejt kufijtë e shkencave të tokës në njohjen e kontributeve që studimi i tyre mund të sjellë në fushën akademike, lidhur më ngushtë me tipat, origjinën dhe format e ndryshme të relievit, por edhe në fushën e burimeve dhe analizave ambientale dhe zhvillimin e qëndrueshëm. Progresi i shpejtë i zhvillimit të sotëm teknologjik na lejoi ne të mbledhim të dhëna të tilla që, pak vite më parë, ishte e pamundur dhe jashtë kapaciteteve tona.

Botimi i kësaj enciklopedie do të plotësojë një boshllëk shumë të madh në drejtim të aplikimit të metodave gjeografike-gjeomorfologjike dhe inxhinierike për qëllime praktike. Ky është botimi i parë dhe i vetëm i këtij lloji në vendin tonë, ku trajtohen bazat teorike dhe praktike të shkencave të tokës, njëkohësisht është dhe botimi i parë në fushën enciklopedike, që do të luajë një rol të madh edhe nga ana metodike për përgatitjen e specialistëve dhe kuadrove, gjeomorfologëve të karakterit inxhinierik dhe planifikuesve urbanë, që të jenë të aftë për të zgjidhur probleme praktike në fushën e ndërtimit, inxhinierisë lumore e detare, bujqësisë, urbanizimit, infrastrukturës dhe degëve të tjera të ekonomisë.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Enciklopedi e shkencave të tokës”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *