Shporta

0 Produkti - 0L

Shtëpia Botuese Toena

Të dhënat e Librit

Antologji nga Evropa Juglindore

Author:

1,200L

ISBN: 99943 – 1 – 307– 5
Formati: 14×20 cm
Faqe: 368

 

Kategoria
Shpërndaje në rrjetet sociale:

Përshkrimi

Ç’është fqinji?” – 22 autorë të njohur në botë, 22 zëra nga Ballkani shtrojnë një pyetje të tillë dhe vërejnë se si janë bërë të huaj për veten dhe historinë e tyre. Një udhëtim i padëgjuar në brendësi të një peizazhi të copëtuar, një urë e hedhur drejt nesh.
Polifonia e kësaj përmbledhjeje shfaqet në mënyrën e ndryshme të të shkruarit të tingujve të veçantë në gjuhë të ndryshme.
Ky libër botohet me mbështetjen e Fondacionit Robert Bosch dhe Fondacionit S. Fischer, si edhe me mbështetjen e Rrethit Kulturor të Ekonomisë Gjermane.
Antologjia botohet njëkohësisht në Bosnjë dhe Hercegovinë, Bullgari, Gjermani, Kroaci, Mal të Zi, Maqedoni, Serbi, Slloveni dhe Shqipëri.
Autorët e përfshirë në këtë antologji janë: David Albahari, Vladimir Arsenijevi, Bora osi, Beqë Cufaj, Dimitré Dinev, Slavenka Drakuli, Aleksandar Hemon, Drago Janar, Miljenko Jergovi, Ismail Kadare, Fatos Kongoli, Maruša Kreze, Charles Simic, Biljana Srbljanovi, Saša Staniši, Luan Starova, Lásló Végel, Nenad Velikovi, Dragan Veliki, Irena Vrkljan, Vladimir Zarev.

Vlerësime

Nuk ka asnjë vlerësim për këtë libër

Be the first to review “Antologji nga Evropa Juglindore”

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *